Ta dig runt i Stockholm

Stockholm är en stad där man kan förflytta sig på många olika sätt. Det är enkelt att ta sig runt med bil, tunnelbana, cykel och till fots. Här kan du läsa mer om olika färdmedel i Stockholm.

Ett vanligt sätt att transportera sig i Stockholm är att köra bil. Många som bor i kranskommunerna upplever att det går fortare att ta sig till jobbet med bilen än med kollektivtrafiken. Det är smart att köpa en begagnad bil via någon bilförsäljare som Riddermark Bil till exempel för att spara pengar. Det man måste tänka på när man kör bil i Stockholm är att följa tempot och att vara väldigt uppmärksam, särskilt i innerstaden där det är trångt och livligt. Man måste också tänka på att det är trängselskatt vissa tider på dygnet när man kör in och ut ur innerstaden.

Stockholm har ett ganska stort tunnelbanenät och det är täta avgångar på de populäraste linjerna. I rusningstrafik kan det vara trångt i vagnarna och det kan vara bra att ha lite extra tidsmarginal ifall man missar någon avgång på grund av trängsel. Ett alternativ till tunnelbanan är pendeltåget som kan ge en snabbare resa på vissa sträckor. Det finns flera knutpunkter där man kan byta från tunnelbana till pendeltåg, exempelvis T-centralen, Farsta strand och Odenplan. Tvärbanan sträcker sig i en nordväst-östlig riktning och är ett bra färdmedel för boende längs denna linje. Tvärbanan är också ett bra alternativ de gånger som det är störningar på tunnelbanan.

Det finns många cyklister i Stockholm, särskilt under sommarhalvåret och det kan stundtals vara trångt på cykelbanorna i innerstaden. Det är ett gott råd att vara försiktig och tålmodig vid trånga passager.

flash-blog