Evenemang

Det händer massor i Stockholms skärgård, framför allt sommartid, och nedan är ett axplock från sommaren 2019. Vid sidan av evenemang finns också en mängd aktiviteter att välja bland!

Jojje Wadenius, Rigmor Gustafsson, Eric Gadd och andra musiker besöker Artipelag i juli och augusti och besökaren kan njuta av jazz och soul samt utsökt mat. Hit kan man komma med båt, bil eller buss och Artipelag har även en egen buss som man kan boka.

Tyresö Slott besöks i juli av “Skärgårdsturnén” och på medhavd stol eller filt njuter man av bra musik samtidigt som man kan köpa sig något att äta och dricka i serveringen. Artister är Ebbott Lundberg, Peter Carlsson och Viktoria Tolstoy. Skärgårdsturnén besöker även andra spelplatser, bland annat Österskärs Havsbad, Fyrskeppsudden i Öregrund, Furusunds Värdshus och Kärleksudden i Norrtälje. Även andra musiker är bokade varför alla kan hitta en plats och musik som passar dem.

Djurönäset arrangerar för åttonde året i rad en Skärgårdsfestival. Arrangemanget går av stapeln i Folkparken och är en heldag med underhållning och aktiviteter – för stora som små. Fri entré! I Champagnebaren njuter man av skaldjur och ostron men här finns också grillmenyer och annan dryck. Ansiktsmålning, hoppborgar, livemusik och mycket annat står på agendan. För den som inte vill köra hem kan man boka ett rum på hotellet som förutom sköna sängar också erbjuder ett spa.

Den 8 juli hålls en visning av Oscar-Fredriksborgs fort. Förutom visningen av själva byggnaden kan man även se kraftstationen och dieselmotorn kommer att startas. Hit kommer man landvägen. Fortet byggdes 1867-77 för att förstärka försvaret vid Oxdjupet. Idag är det ett byggnadsminne.

Norrtälje är en mysig stad belägen i Roslagen, cirka 70 km från Stockholm. Här håller man i början av juli en årlig bilutställning, American Car Show. Den 13 juli 2019 är det dags för den 42a upplagan.

flash-blog