En dag i Stockholm

Stockholm är en mycket vacker stad, och även ett bra turistmål. Även om du bara har en dag i Stockholm kan du hinna med mycket. Självklart måste du välja om du ska satsa på innerstan eller bege dig ut mot skärgården, men oavsett vad du väljer så blir du inte besviken. Här kommer några måsten i Stockholms innerstad.

[IMAGE=c8AnUNebYx8U.jpg]

Stockholm

Stockholm är byggd på öar som sedan mynnar ut i den undersköna skärgården. I Stockholms skärgård finns det över 20 000 öar, vissa med boenden året om. Öarna, vattnet och grönskan gör Stockholm till en unik huvudstad. Det är lätt att ta sig runt i Stockholm, särskilt då innerstan inte är jättestor och mycket finns på gångavstånd. Du kan antingen köpa ett dagskort hos sl, vilket gör att du kan åka buss, tunnelbana, spårvagn ut till Djurgården och Djurgårdsfärjan över till Gröna Lund. Ett annat alternativ är att satsa på att hyra en elmoped. Om du är intresserad av att köpa en elmoped hittar du den snyggaste mopeden hos Vassla.com/se/ – en elmoped är både miljö- och plånboksvänlig.

Gamla stan

Det finns några “måsten” i Stockholm. Ett är att gå från St. Klara kyrka, fram till plattan, Sergels Torg, och sedan vidare längst med Drottninggatan till Gamla stan. Då får du se både riksdagen och slottet. Klockan tolv kan du också titta på vaktavlösningen vid slottet, vilket är trevligt. Gamla stan är å ena sidan väldigt mysigt med en mängd kaféer och matställen, å andra sidan är det ett riktigt turistställe med priser därefter. Trots priserna och turisterna – du är ju själv en av dem – är det värt att ta en kaffe och bakelse på ett kafé i någon av Gamla stans alla gränder. Vid Gamla stan har du också Medeltidsmuseet, vilket är väl värt en tur. Medeltidsmuseet är inte så stort, och passar därför om du bara har en dag i huvudstaden.

Djurgården

Ett annat måste är Djurgården. Du kan ta buss eller gå till Strandvägen för att därifrån ta spårvagnen ut till Djurgården. Om du är i Gamla stan kan du ta Djurgårdsfärjan mellan Slussen och Gröna Lund. Ute på Djurgården finns också Vasamuseet, Stockholms mest spektakulära museum. Om du inte har tid att gå på Skansen, Gröna Lund eller på Vasamuseet, är det ändå trevlig att åka färjan från Slussen, promenera på Djurgården och sedan ta spårvagnen tillbaka till stan.

Över hela Stockholm hittar du både ett stort utbud av affärer och matställen. Om det är vår eller sommar är det trevligt att hitta en uteservering vid Kungsträdgården, där körsbärsträden blommar under våren. Om ni är ett större sällskap i olika åldrar kan ni gå till Hötorgets food court – ett billigare ställe där alla alltid hittar något gott att äta.

flash-blog