Så inreder en typisk stockholmare

Inredning och styling av interiören uppskattas av i stort sett alla svenskar men det kan skilja sig åt lite beroende på var i Sverige man bor. En norrlänning kanske inte inreder sitt hem på ett likartat sätt som en skåning och en göteborgare kanske tycker om andra stilar än en stockholmare. På tal om stockholmare: vad ser man som en tydlig trend i stockholmska hem?

Det visuella Stockholmslyftet i interiören

Ja tänk, det finns faktiskt vissa trender som förekommer i Stockholms-hem. Någon som inte har ett öga för detta kanske inte ser skillnad men om man verkligen granskar så finns där en påtaglig skillnad. Bland annat hör det minimalistiska, det marina och många föremål av marmor till den typiska stockholmarens inredning i allmänhet. Man tycker även om att kombinera olika stilar med varandra, såsom att blanda in lite mönster i ett annat spartanskt inrett hem. Prylar och textilier hittar du i fina mönster hos LaLiving.se som du såväl kan inreda din lilla etta med som din stora Djursholmsvilla.

Minimalistiskt och mönster

“Hur hör detta ihop?”, kanske du tänker, men faktum är att minimalism varvat med ränder och mönster är en trend som enligt många homestylister rotat sig och dröjt sig kvar en tid. Själva möblerna och antalet prylar i hemmet kan vara enkla och få, men däremot piffar man till det enhetliga intrycket tack vare randiga eller mönstrade tapeter, mönstrade kuddar eller ordentliga färgklickar på tavlor och affischer.

Allt som glimmar…

Stockholms-hemmet tycker mycket om skimrande eller blanka detaljer i inredningen. Det behöver inte utgöra allt i hela rummet utan endast detaljer som armaturen på lampor, bordsben, ramar eller stommar på stolar och liknande. Många tycker även om att låta hemmet glänsa lite extra med hjälp av mässing och aluminium, kanske i ljusstakar, designprylar och hyllprydnader. Vill du vara riktigt trendig som de i Stockholm kan du satsa på kopparfärg och gärna lite roséguldaktiga toner. Använd annat än bara silverfärg!

Lägger stockholmaren ned mer tid på inredning?

Rent generellt bor det ju faktiskt fler välbärgade personer i Stockholmsområdet och själva innerstaden än det till exempel gör i Mjölby eller Motala. Med pengar kommer ofta även intresset för inredning och viljan att visa sin status i samhället. I Stockholm samlas också många designers och influencers som har som jobb att visa upp de senaste trenderna – så att folk i Stockholm gärna vill lägga lite mer tid, pengar och kraft på sin interiör är kanske inte så konstigt. Detta är naturligtvis inte ristat i sten och i hela Sverige finns det folk som brinner för inredning likaväl som i huvudstaden.

Vill du dock få inspiration till hur du ska göra om hemma så passar det självklart bra att ta en promenad på Stockholms gator och kolla in det stora utbudet av heminredningsmöjligheter och butiker.

flash-blog