Är Stockholm dyrt

Det går att göra Stockholm på en ganska liten budget, staden är inte lika dyr som ryktet gör gällande. Men det hjälper att vara påläst.

Ett billigt sätt att transportera sig själv är genom att cykla. Det är snabbare och mer miljövänligt att ta cykeln än bilen och cykelbanenätet är väl utbyggt. Se dock till att följa trafikreglerna, annars gör du dig lätt impopulär, och använd cykelhjälm. Stockholm är en säker stad att cykla i men ibland råder delade meningar om trafikreglerna.

Allmänna transportmedel är inte heller dyra och det finns förmånliga flerdagarskort som tillåter fria resor på buss, pendeltåg, spårvagn, tunnelbana och färjor. Stockholms Lokaltrafik, SL, har en bra hemsida som talar om exakt vad som ingår i biljetten och de har också utförliga tidtabeller och föreslår resvägar i detalj.

Gratisaktiviteter är t.ex. att njuta av utsikten från en av de många utsiktsplatserna, promenera i parkerna, ta bussen ut i naturen (med SL-kort), bada mitt i stan, titta på högvaktsavlösningen vid Kungliga slottet eller gå på ett av tiotalet museer med fri entré. Även Parkteatern med sitt gedigna program är gratis och en mycket populär aktivitet bland stockholmarna – utrustad med picknickkorg och filt finner du dig snart sjungande och skrattande bland tusentals andra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flash-blog