Jobbtips inför flytten till Stockholm

Stockholm är en vacker stad, byggd på öar och omringad av vatten. Det är också en populär stad och många flyttar till Stockholm för att hitta ett jobb.

[IMAGE=e2Gp4YdUcCYw.jpg]

Flytta till Stockholm som företagare

[IMAGE=dp41GFdMXvlk.jpg]

Om du har ett företag och ska flytta till Stockholm, kommer du ha flera fördelar av firman – vare sig det är ett heltidsjobb som advokat, f-skattsedel för att kunna jobba som frisör eller en e-handel som ger dig en sidoinkomst. Ett företag är mer än bara en inkomstkälla, det är en trygghet och ett bra sätt att bygga upp ett nätverk. Ett tips för att snabbare komma in i Stockholm och ha ett jobb “att gå till”, är att hyra ett kontor i ett kontorshotell med https://workaround.io/se/ som har kontor i olika storlekar och prisklasser. Genom att hyra ett kontor i ett kontorshotell får du ett naturligt nätverk av andra företagare. Det kan även vara klokt att ha ett kontor även om företaget inte är på heltid, då de nya kontakterna i sig kommer hjälpa företaget att växa.

[IMAGE=ck8nbYbphIzQ.jpg]

Om du har ett företag som främst finns på nätet, som en e-handel, it-rådgivning eller om du är skribent och du väljer att jobba hemifrån, är det viktigt att snabbt börja skapa nya kontakter när du kommer till Stockholm. Gå med i företagsorganisationer, gå på föreläsningar och särskilda dagar inom din bransch.

Flytta till Stockholm utan jobb

Om du ska flytta till en ny stad utan att redan ha ett jobb, är Stockholm den bästa staden i Sverige att välja. Det enklaste sättet att komma in på arbetsmarknaden är genom ett bemanningsföretag. Du kan antingen anmäla dig innan flytten, eller så anmäler du dig på plats. Det är också möjligt att få ett jobb om du söker upp ett företag och visar ditt intresse. Vissa företag ska du mejla innan, men det finns också arbetsplatser, som stora varuhus, där du rent av kan knacka på och söka på plats. Om du känner någon i Stockholm kan du se vilka kontakter den personer har, de flesta arbetsgivare föredrar att få en rekommendation. Det är ofta lätt att få ett timjobb inom äldrevården, i affärer eller som taxichaufför, många gånger kan du börja ganska omgående.

Ekonomi

Det är klokt att ha ett litet sparat kapital innan en flytt. Hur mycket du behöver beror på din ekonomiska situation. Ju äldre du är, desto mer pengar behöver du. En flytt kostar alltid en del pengar. Du behöver till exempel köpa in nya saker, och det finns alltid en större utgift som du inte har tänkt på innan, förutom att man ofta reser fram och tillbaka ett par gånger innan man har landat i den nya staden på riktigt.

flash-blog