Boende

Det finns en mängd olika boendealternativ i Stockholm; vandrarhem, B&B, hotell, hostel, campingplatser, stugor och privata hus och lägenheter. Det finns många webbsidor att jämföra priser på och t.ex. Booking.com, Expedia och AirBnB är stora aktörer.

Vandrarhem finns med såväl sovsalar som tvåbäddsrum, en hel del av dem i city. Ett mycket uppskattat vandrarhem är Af Chapman som erbjuder logi både ombord på det över etthundra år gamla fartyget som är inne i en byggnad från 1800-talet. En fantastisk utsikt över Gamla stan och det Kungliga Slottet samt nära naturen på vackra Skeppsholmen där man också finner bland annat Moderna museet.

Stockholms lyxigaste hotell är Grand Hôtel som inte är beläget långt från tidigare nämnda Skeppsholmen. Granne med Nationalmuseum och ett stenkast från såväl Gamla stan och Kungliga Slottet som Kungsträdgården och skärgårdsbåtarna. Här har kändisar som Barack Obama, Charlie Chaplin, Madonna och Rolling Stones bott. Nobelpristagarna checkar också in på detta hotell och så gör även statschefer då de är här på statsbesök inbjudna av Sveriges regent.

Ett hotell som är mycket mindre känt än Grand Hôtel men omskrivet land och rike runt är Ett Hem som är beläget i ett bostadsområde mitt i city. Med bara tolv rum, en mysig trädgård och personal som är serviceminded ut i fingerspetsarna är detta en favorit bland återkommande Stockholmsbesökare.

Campingplatserna är främst belägna utanför stan men på Långholmen och i Tanto finns husbilscampingar. Långholmen håller endast öppet sommartid medan Tanto har öppet året runt. Bägge husbilscampingarna är fint belägna nära natur men ändå inom nära avstånd från city. På Långholmen finner man stadens gamla stadsfängelse från 1700-talet som idag inhyser vandrarhem och restaurang istället för fångar.

AirBnB kan i Stockholm locka med några riktigt fina hus att hyra eller vad sägs om att bo i ett 1700-talshus på Djurgården!

Couchsurfing är ett populärt sätt att hitta gratis boende samtidigt som man får lära känna lokalbefolkningen. Stockholm är inget undantag!

Om man ska bo i city eller utanför beror naturligtvis på vilka intressen man har, vad man vill se och uppleva. Många kombinerar gärna boenden under sin vistelse; kanske börjar man i stan för att avsluta ute i skärgården. Skärgården lockar både endagsbesökare och besökare som stannar i flera dagar; av de sistnämnda väljer många att båtluffa och väljer då också öar där det finns hotell, stugor eller vandrarhem.

flash-blog