Stanna längre

Vill man ta sig längre ut i skärgården kan det vara bekvämt att också stanna en natt eller två. Många öar erbjuder boende i form av hotell, vandrarhem, stugor eller tältplatser och ibland hittar man också AirBnB.

Anrika Waxholms Hotell är beläget i Vaxholm, i hamnen där båtarna ankommer och lägger ut. En gång i tiden var detta societetens tummelplats men idag är klientelet mixat. Sköna sängar, fantastiska vyer och god mat ackompanjeras av en promenad i “skärgårdens huvudstad”.

Längst ut i den södra skärgården, på Landsort, möts man av storslagna naturupplevelser och vyer samt Sveriges äldsta fyr. Här slår man sig ned på en klippa för att se solen gå såväl upp som ner i havshorisonten och man kan gärna ta med en kikare för att spana efter havsörnar och andra fåglar. Har man tur kan man också se sälar. Här finns också en genuin lotsbebyggelse, klippbad, promenad- och cykelvägar, en tretusen år gammal labyrint och mycket mer. Boende erbjuds i vandrarhem.

Anders Zorn med sina berömda vänner gjorde Bullerö känt i början av 1900-talet. Här kan man hyra tre olika kulturbyggnader/torp eller checka in på vandrarhemmet. Bullerö är också ett naturreservat med 900 öar, kobbar och skär. Sommartid går det två turbåtar om dagen till ön alternativt kan man boka båttaxi.

flash-blog