Så gör du för att hitta ett boende i Stockholm

Att ta sig in på bostadsmarknaden i större städer är svårt. Det skrivs dagligen om hur bostadsmarknaden i Stockholm blir allt hårdare att ta sig in på, vilket är en anledning till varför många inte vågar följa sin dröm om att flytta till Stockholm. Men för att det ska kännas lite lättare för dig att flytta till Stockholm kommer du i det här inlägget få några tips på hur du faktiskt kan ta dig in på bostadsmarknaden.

Köp ditt boende

Det absolut bästa du kan göra för att vara säker på att du kan flytta till Stockholm är att köpa din bostad. För att du ska ha möjligheten att köpa en bostad behöver du ha ett lånelöfte vilket alla inte har ekonomin för. Men om du har det kan det vara värt att köpa ditt boende istället för att hyra det, eftersom huset eller lägenheten är ditt när du köpt det och du kommer med stor sannolikhet få tillbaka pengarna och lite mer om du i framtiden väljer att sälja. För att hitta ett boende du kan köpa i Stockholm kan du använda de olika bostadssidorna som finns. Ett bra exempel på det är boneo.se där du kan se de bostäder som är till salu för tillfället, men även de som är på väg ut på bostadsmarknaden.

Hyr ditt boende

Om du inte har möjligheten att köpa ditt boende kan du hyra ett boende i Stockholm. Som vi nämnde tidigare i det här inlägget kan det vara rätt svårt att få tag på ett boende att hyra i Stockholm till ett rimligt pris. Därför ska du redan nu ställa dig i kö hos de olika hyresbolagen för att få ett förstahandskontrakt. Sedan finns det också en andrahandsmarknad du kan vända dig till för att hitta ett boende du kan hyra i andra hand.

flash-blog