Michelinkrogar

Stockholm kan stoltsera med att ha Sveriges enda trestjärniga restaurang då Frantzén nyligen förärades detta. Restaurangen hade tidigare två stjärnor men valde att flytta och blev då av med dem. Efter flytten och nyöppning erhöll de snabbt istället tre stjärnor, något som firades stort. Smakar det så kostar det – den fasta menyn betingar ett pris om 3500kr per gäst exklusive dryck och det är samma pris för lunch som för middag.

Känns menyn på Frantzén lite för exklusiv finns en rad andra krogar med stjärnor där man kan njut av utsökt mat.

Två restauranger har två stjärnor; Oaxen Krog och Gastrologik. Den förstnämnda är idag belägen på Djurgården, invid Beckholmsbron, varför en promenad i historisk miljö gärna rekommenderas i anslutning till måltiden. Oaxen låg tidigare i Stockholms södra skärgård och var då ofta omnämnd på den prestigefulla listan “The Worlds 50 Best Restaurants” och den utsågs flertalet gånger, av krogguiden White Guide, till Sveriges bästa restaurang. För ett antal år sedan öppnade man i sina nuvarande lokaler. Ekstedt är belägen på Östermalm.

Man ska heller inte glömma restaurangerna med en stjärna! Ekstedt, Matbaren, Operakällaren, Sushi Sho, Restaurang Volt, Aloë och Agrikultur.

flash-blog