Fyra årstider

Sverige har fyra distinkta årstider och Stockholm är inget undantag. Var säsong har sin charm men frågar du en stockholmare vilken tid som är den bästa att besöka staden svarar hen förmodligen sommaren.

Hösten är vacker med skiftande färger i naturen, härliga polokragar i skyltfönstren, höstmarknader och rykande varm choklad. Att ta sig ut i naturen och plocka svamp är oerhört populärt.

Vintern kan bjuda på snö, is och minusgrader i flera månader. Vintern kan vara grå och regnig. Det sistnämnda är inte lika kul och aktiviteterna blir färre. Men är det en bra vinter finns utförsåkning, längdskidor, skidskor, isfiske och mycket annat kul. Det går till och med att göra en sightseeingtur med isbrytare.

Våren är en härlig årstid. När de första värmande solstrålarna tränger genom molntäcket går lokalbefolkningen ur husen för att sitta på en av många publika trappor och njuta av att vintern släpper sitt grepp. Kisa mot solen, införskaffa ett par nya solglasögon och kavla upp byxbenen – det är vår.

Sommaren är dock den årstid de flesta nämner. Visst kan det regna men oftast skiner solen och temperaturen är svenskt lagom. Att sitta utomhus och äta, paddla kajak mitt i stan, övernatta på en ö… På sommaren går solen aldrig ned i Stockholm – bara det en unik företeelse.

flash-blog