Barer

Oj så många bra barer det finns i Stockholm!

En av de mest kända är Cadierbaren, belägen på Grand Hôtel på Blasieholmen. Nära Kungsträdgården, Gamla stan och det Kungliga Slottet. Njut av en dryck från tidig morgon till sen kväll, en lättare måltid eller varför inte afternoon tea. Baren är bra på cocktails även om antalet Champagneglas som beställs per dag kanske slår just den blandade drinken.

I Gamla stan återfinner vi cocktailbaren Pharmarium, belägen på den plats där man en gång i tiden fann Sveriges första allmänna apotek. Här står drycken i fokus men även mat erbjuds. Drinkarna finner sin inspiration i det antika apoteket och man räds inte att använda sig av ingredienser mindre vanliga som med hjälp av fantasin skapar smaker man inte återfinner i cocktails på andra ställen.

Häktet är, precis som namnet antyder, ett gammalt häkte och beläget på Södermalm. Här serveras både mat och dryck och i Stora Baren, belägen invid restaurangen, återfinns ett brett utbud av vin, öl och drinkar. Här underhåller liveartister och DJs. Vid sidan av Stora Baren finns ytterligare två barer och publiken är blandad. Här kan man njuta av livets goda fram till klockan 03.00 på morgonen.

Vid Mariatorget finns en vinbar som är som ett vardagsrum. Många ställen vill gärna utge sig för att vara vardagsrum men det är inte ofta det stämmer överens med verkligheten. Men här är det verkligen så. Här är det socialt och okomplicerat, goda viner serveras, personalen är avslappnad och kunnig, maten serveras på stora fat, vinprovningar hålls, events hålls i baren… ja, här är det högt i tak och väldigt gott att vara.

Katarina Ölkafé på Katarina Bangata på Södermalm har hittat sin inspiration i New York, USA, både vad gäller stil och gastronomi. Hippa gäster, snacks, god öl, livligt och stundtals stökigt.

Gondolen är en av Stockholms mest kända restauranger, högt där uppe i luften vid Slussen på Södermalm. Maten är en sak men hit kommer många gärna bara för en god drink eller ett glas vin. Sommartid har terrassen öppet, belägen längs gångvägen ovanpå restaurangen och med en hänförande utsikt över staden (nåja, det har ju restaurangen också). Takbaren erbjuder välgjorda cocktails och här kan man ofta också njuta av musik av DJs eller liveartister.

flash-blog