Stockholms stad huvudfinansiär Stockholm literature

By | 25 februari, 2014

Stockholms stad har beslutat att bevilja Stockholm literature ett stöd om 250 000 kronor för dess genomförande 2014. Stockholms stad är därmed, liksom 2013, festivalens huvudfinansiär.

Stockholm literature ökar intresset och skapar uppmärksamhet för den översatta litteraturen vilket ligger helt i linje med stadens arbete att stärka litteraturens ställning i samhället.

–  Förra årets genomförande var en succé och jag är väldigt glad över att staden var festivalens första och överlägset största finansiär. Det vore välkommet med ett större statligt stöd för festivalen. En internationell litteraturfestival är inte bara en angelägenhet för Stockholm utan för hela Sverige, säger Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och fastighetsborgarråd.

– Vi vill vara ett fyrverkeri, en katapult för den översatta litteraturen i Sverige. Föra världen till Skeppsholmen. Med en stark festival hoppas vi kunna komplettera det rika utbudet i staden och etablera Stockholm som en litteraturstad av rang, säger Stefan Ingvarsson, konstnärlig ledare för Stockholm literature.

 

Fakta:
Stockholm literature – Stockholms internationella litteraturfestival – äger rum mellan den 24 och 26 oktober 2014 på Moderna museet. Festivalen genomföras av den fristående kulturföreningen Stockholms Litteraturfestival. Stockholms stad har beslutat att bevilja Stockholm literature ett stöd om 250 000 kronor för dess genomförande 2014. Stockholms stad är därmed, liksom 2013, festivalens huvudfinansiär.

Länk

Stockholm literature

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *