Sämre syskonförtur efter årsskiftet

By | 30 december, 2015
Lotta Edholm (L), oppositionsborgarråd.

Lotta Edholm (L), oppositionsborgarråd.

Den rödgrönrosa majoriteten i Stockholm har beslutat att inskränka syskonförturen i skolvalet. Tidigare gällde förturen upp till och med att det äldre syskonet går i årskurs 5, men inför skolvalet 2016 skärs den ned till årskurs 3. Lotta Edholm (L) menar att det kan bli en kalldusch för föräldrar som ska välja skola till det yngre syskonet efter årsskiftet.

– Syskonförturen är viktig. Det här riskerar att komma som en chock för många som vill att det yngsta barnet ska gå på samma skola som syskonen, särskilt på populära skolor som Sturebyskolan och Mälarhöjdens skola, säger Lotta Edholm (L), oppositionsborgarråd.

Ingen konsekvensanalys på hur förändringen slår har förelagts utbildningsnämnden, som fattat beslutet. Ingen vet därför riktigt hur de nya reglerna kommer att slå. Ändå valde de rödgrönrosa att klubba igenom förändringen när ärendet behandlades i utbildningsnämnden i augusti 2015.

– Jag är rädd för att det gör livet besvärligare för många föräldrar. Att kunna hämta barnen på en och samma skola underlättar vardagspusslet rejält, sa Lotta Edholm till tidningen Mitti innan jul.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *