Risk för lärarlönesvek i Stockholm

By | 30 oktober, 2015
I dagarna har regeringen presenterat förutsättningarna för den satsning på lärarlöner som de tidigare aviserat. Folkpartiet konstaterar att en förutsättning för att staten ska satsa på lärarlönerna fortfarande sägs vara att kommunerna själva prioriterar lärarlönerna.

Socialdemokraterna i Stockholms stadshus har avslutat den satsning på lärarlönerna som Folkpartiet initierade i majoritet och har inte avsatt medel för löneökningar. Därför menar Folkpartiet att det finns risk att lärarna i Stockholm går lottlösa ur löneförhandlingen.

–   Regeringens satsning utgår ifrån att kommunerna själva klarar att påtagligt prioritera just lärarna. Jag är därför orolig för att de rödgrönrosas passivitet dels betyder att lärarna går lottlösa ur 2016 års lönerörelse, men också att staden helt diskvalificerar sig från de statliga lönesatsningarna på lärare, säger Lotta Edholm (FP).

Folkpartiet liberalerna föreslår i sitt budgetförslag att 210 miljoner kronor öronmärks för en särskild lönesatsning på lärare i förskola och skola, samt föreslår 280 ytterligare, lokalt finansierade förstelärartjänster i förskola och skola.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *