Liberalerna säger nej till nedläggning av Vintertullens äldreboende

By | 3 mars, 2016

Majoriteten på Södermalm planerar för en hastig nedläggning av Vintertullens vård- och omsorgsboende. Beslutet väntas fattas på nästa sammanträde i Södermalms stadsdelsnämnd (17/3). Liberalerna anser att nedläggningen måste stoppas. Behovet av äldreboendeplatser är stort i Stockholms stad och då kan staden inte göra sig av med de platser som finns.

Risken för att fler äldre förvägras plats på äldreboende ökar med varje nedläggning av äldreboenden, anser Liberalerna.

–   De stora förlorarna på den rödgrönrosa politiken blir de äldre människor som isoleras i hemmen mot sin vilja. Äldres rätt till äldreboende måste tryggas, säger Lotta Edholm (L), oppositionsborgarråd och gruppledare.

–   Att först renovera för dyra pengar och sedan plötsligt istället lägga ned är ett cyniskt slöseri. När uppemot 40 % av de äldre får avslag på sina ansökningar om att flytta till servicehus, är det extremt kortsiktigt att göra sig av med äldreboendeplatser i Stockholm, säger Lotta Edholm (L), oppositionsborgarråd och gruppledare.

Anne-Lie Elfvén (L), gruppledare för Liberalerna i Södermalms stadsdelsnämnd, kritiserar beslutet att lägga ned platserna.

–   De äldre på Södermalm har rätt till trygga och bra äldreboenden framöver, då kan vi inte göra oss av med de platser som trots allt finns, säger Anne-Lie Elfvén (L), gruppledare i Södermalms stadsdelsnämnd.