Landstinget satsar på kultur och idrottsliv för asylsökande

By | 21 oktober, 2015
Med det stora antalet flyktingar och asylsökande som kommer till Sverige och Stockholm genomför landstinget en satsning på 3,5 miljoner kronor. Pengarna kommer framför allt att gå till studieförbund och idrottsföreningar för att användas för verksamhet till asylsökande.

– Hundratusentals människor är på flykt till Europa från krig och terror. Några av dem kommer till Stockholm och vi är glada att genom bildningsväsendet och idrottslivet kunna bidra till mottagandet av asylsökande, säger Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande i landstingets kulturnämnd.

Landstingets kulturförvaltning har på kort tid tagit fram 3,5 miljoner kronor inom budget, som kommer att fördelas framför allt till studieförbunden och idrottsföreningarna. En del går också till våra länskulturfunktioner, som slöjd, dans och musik.

– Det är viktigt att alla delar av samhället kan bidra till de utmaningar Sverige och Stockholm nu står inför. Vi tar ansvar genom att stötta det civila samhällets och kulturlivets insatser, berättar Gunnel Orselius-Dahl.

Kulturnämnden väntas i dag 21 oktober besluta om den särskilda satsningen på asylsökande.

Foto på Gunnel Orselius-Dahl: Anna Molander.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *