FP välkomnar besked om utvidgat fristadsåtagande

By | 19 oktober, 2015
Under 2016 kommer Stockholm att utveckla sitt fristadsprogram, har Socialdemokraterna i Stadshuset idag tillkännagivit. Folkpartiet välkomnar att de rödgrönrosa går på den liberala linjen att ge fler hotade kulturskapare en fristad i Stockholm.

Utöver nuvarande fristadsförfattareen irakiske journalisten och konstkritikern Ashraf Atraqchi, så kommer Stockholm utöka med ytterligare en plats i programmet. Hittills har Stockholm endast tagit emot journalister och författare men nu öppnas upp för att även ta emot företrädare från andra konstarter, exempelvis musiker, bildkonstnärer eller filmare.

Folkpartiets Hanna Gerdes välkomnar beskedet:

– Det känns roligt att majoriteten nu går vidare med Folkpartiets förslag att utöka fristadsprogrammet även till fler konstarter. För att skydda det fria ordet och människor som flyr undan förföljelse behövs samförstånd mellan partier, säger Hanna Gerdes (FP), ledamot i kulturnämnden och en av de liberaler som drivit fristadsfrågan.

Nu återstår besked om när åtagandet kan utvidgas.

– Vi ser fram emot att (S) nu går från ord till handling så att Stockholm kan ta emot ytterligare en hotad kulturskapare under året som kommer, tillägger Hanna Gerdes.

Läs mer här: FP: Ta emot fler fristadskonstnärer, Mogert!

Här skriver liberalerna i kulturnämnden på SVT Opinion om bl.a. sitt krav på att ta emot fler hotade kulturskapare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *