Eurogames i Stockholm 2015

By | 6 augusti, 2015
Stockholm är en öppen stad som står för frihet och mångfald. Efter en lyckad Pridevecka fortsätter nu augusti med Eurogames; världens största HBTQ-idrottstävling. Onsdagen den 5 augusti invigdes tävlingarna av Folkpartiets utrikespolitiska talesperson Birgitta Ohlsson.

Eurogames är världens största HBTQ-idrottstävling, med deltagare från hela världen. I år tävlar 5000 deltagare från 71 länder i 27 olika grenar. Evenemanget välkomnar deltagare oavsett bakgrund, ålder och genus. Deltagarna tävlar i många kända, respektive mindre kända grenar. Vad sägs om Bowling, Bridge eller Triathlon?

Målet är att bidra till en bättre och mer inkluderande idrottsrörelse. I Sverige har vi kommit en bit på vägen, men har fortfarande mycket kvar att göra för att öppna upp idrotten för alla. Idrottsrörelsen har sitt arbete att utföra, men politiken har också sitt ansvar.

– Sport och politik har alltid vara nära sammanbundna, säger Birgitta Ohlsson. Det finns många exempel på hur förtryckande regimer missbrukat idrotten. Men på motsatt sätt kan idrotten och politiken användas för att sprida liberala värderingar som öppenhet och tolerans. Det gör Eurogames och jag önskar deltagarna välkomna till Stockholm och tävlingarna 2015.

Eurogames pågår 5-9 augusti. Läs mer på tävlingarnas hemsida: www.eurogamesstockholm.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *