Edholm/Ljung (L): Stoppa rivningen av Stureplan

By | 3 februari, 2016

I Stockholms stadsbyggnadsnämnd finns omfattande planer på ombyggnation och rivning av fastigheter vid Stureplan, i kvarteret Sperlingens backe. Planerna är nu ute på programsamråd och ska klubbas i Stockholms stadsbyggnadsnämnd under våren. Projektet får nu kritik av sakägare i området. I remissvar som nu har inkommit menar hyresgäster och fastighetsägare i området att de verksamheter som idag finns vid Stureplan behöver upphöra under byggtiden, som blir minst sju år. Liberalerna motsätter sig rivningsprojektet.

– Stockholm växer och behöver mer kultur- och nöjesliv. Rivningsplanerna för Stureplan gör tyvärr raka motsatsen till att skapa en urban, levande stadskärna. Stureplan kommer helt enkelt att försvinna som nöjes- och shoppingdistrikt under uppemot ett decennium. Konsekvensen blir att Stockholm blir en tråkigare stad, säger Lotta Edholm (L), oppositionsborgarråd och gruppledare.

– Att stärka Stockholms urbanitet genom att förvandla Stockholms mest attraktiva urbana miljö till en grushög är att slänga ut barnet med badvattnet. Stureplan behöver utveckling, men inte genom massiva rivningar. Rivningarna kan kosta platsen dess själ, säger Björn Ljung (L), gruppledare i stadsbyggnadsnämnden.

Om rivningshotet mot Stureplan skriver Lotta Edholm och Björn Ljung i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

2 thoughts on “Edholm/Ljung (L): Stoppa rivningen av Stureplan

 1. Pia-Lena Moller

  Att riva Klara kvarteren var bland det sämsta man gjort. Att nu riva stora delar av Stureplan är en lika idiotisk idé. Varför förstöra de vackra byggnader som är kvar? Förstör inte vårt vackra gamla Stockholm. Halva Stockholms uteliv kommer dessutom försvinna! ? En otroligt dålig idé.

  Reply
  1. admin

   Hej Pia-Lena,
   Vi instämmer i vad du skriver. Vi behöver vara flera som hörs i debatten!
   /Liberalerna Stockholm

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *