MP:s Brommaplaner ett rent luftslott

By | 20 februari, 2015

På ett seminarium idag presenterade Stockholms handelskammare en rapport där man granskat Miljöpartiets kalkyler på hur många nya bostäder en stängning av Bromma flygplats skulle ge. Rapporten visar att projektet, som det är beskrivet, är praktiskt ogenomförbart.

–     Handelskammarens rapport illustrerar exakt hur uppåt väggarna Miljöpartiets kalkyler i själva verket är. Miljöpartiets planer är ett luftslott färdigt att spricka, säger Lotta Edholm (FP), oppositionsborgarråd och gruppledare.

–     Det måste byggas fler bostäder i Stockholm, det är de flesta överens om. När Folkpartiet och Alliansen styrde Stockholm satte vi upp höga mål för bostadsbyggandet, och tog fram planer för 150.000 nya bostäder fram till 2040. Miljöpartiet väljer istället att hålla fast vid ogenomförbara symbolprojekt. Det kommer tyvärr inte ge några nya bostäder. Stockholmarna är värda bättre, säger Lotta Edholm (FP), oppositionsborgarråd och gruppledare.

One thought on “MP:s Brommaplaner ett rent luftslott

  1. Anders

    Det enda intresse Stockholms Handelskammare har är att bevara Bromma flygplats. Man har inget intresse av bostäder och kommer därför presentera ”fakta” att det inte går att bygga där. Se bara på rapportens framsida, bostadsområdet på bilden ser ut att vara taget från en krigszon allt för att ge en negativ klang. Om det blir 50, 40 eller 30 tusen bostäder spelar ingen roll då fler områden i en vid cirkel runt flygplatsen kommer kunna bebyggas något som inte är möjligt idag pga Bromma flygplats skyddszon samt utbrett buller. Handelskammaren är en lobbying organisation det ska man ha klart för sej.

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *